Bjørvika

LANSERING: MENTO 22/23

Programmet for toveis mentoring startet opp i pilot i fjor og ny runde hvor vi søker etter unge og erfarne mentorer skjer nå!

Imageedit 4 3983933178
  • Åpner for søknader 5. oktober
  • Deadline for søknader 21. oktober
  • Opptak 28. oktober
  • Obligatorisk kick-off 9. november klokken 17.00 - 20.00
  • Første 1:1 møte Et tidspunkt som passer for deg mellom 14. - 18. november
  • Midtveissamling for alle Uke 3, kveldstid
  • Avsluning 3. mai, 17.15 - 20.30
2021 10 Bjørvikaforeningen Mento Charlotte Wiig 12

Etter en meget vellykket gjennomført pilot i 2021/2022 etablert i samarbeid med Ungjobb i BGO og Tøyen Unlimited ønsker vi nå, sammen med Ungjobb å rekruttere et nytt kull til MENTO.

Blant over 100 søkere i fjor ble 64 personer valgt ut til piloten. Les mer om i fjor her.

Programmet er tredelt: 1) toveis mentoring, 2) workshops og 3) et felles nettverk. Målet er å øke selvtillit flere muligheter og ny kunnskap for alle deltakere.


Skjermbilde 2022 10 03 Kl 14 42 54

Vi gjennomførte en forrykende speedmøte med deltakere. Vi hadde i tillegg 6 workshopper for de unge mentorene: Arbeidsrett med Føyen Advokatkontor, privatøkonomi med DNB, entreprenørskap med StartUpLab, utdanning og studiemuligheter med Utdanningsetaten, mangfold som styrke i arbeidslivet med Deloitte, egne styrker med Aon Reza.

1:1 samtalene mentorparene hadde seg imellom har bidratt til større nettverk, unik innsikt og gode faglige samtaler. Flere av relasjonene har også ført til nye muligheter for mentorene; en deltidsjobb, nye måte å hente innsikt på, opplevelser på tvers av generalsjoner og ikke minst vært en mulighet til å justere sin egen vei videre i livet.

Etter endt program gjennomførte vi en evaluering på avslutningen. Tallene fra piloten er klare:

  • 90 % av respondentene vil anbefale MENTO til andre.
  • 91% av respondentene vil fortsette dialogen med sin mentor etter endt program.
  • 85% av de unge mentorene fikk mer informasjon, kunnskap og forståelse for de ulike utdanningsvalgene som finnes og yrkene de kan føre til.

Klar for nytt år!

Nå åpner vi får en ny runde med MENTO i samarbeid med UNGJOBB. Vi er glade for at Føyen, DNB, Utdanningsetaten og Deloitte igjen vil bidra med workshopper. I tillegg ønsker Visindi å arrangere en fantastisk avslutning for alle mentorer i mai.

Du kan søke på opptak i MENTO igjennom disse to skjemaer:

-----

Tips til søknaden:
Blir du valgt som mentor er det søknaden vi bruker for å matche deg med mentor-partner. Har du spesifikke interesser, tanker eller behov du har lyst til å sparre på under programmet - benytt søknadsteksten til å vise dette frem.

Vær deg selv og vis gjerne frem både hvem du er på jobb/studier og hvem du er som privatperson. Da er jobben vår enklere!

Og dere erfarne mentorer:
Det var over 70 søkere i fjor - det er trangt om beinet - så vær tydelig på hvorfor akkurat du skal velges som en erfaren mentor!

Mento Workshop I Areidsrett 2021
Mento Bjørvikaforeningen Fø Yen 2021 Workshop I Arbeidsrett